Републиканци за България: Създаването на условия за по-добър живот на всеки минава през създаването на държава с правила

Най-четени

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра...

ЕП с кампания за изборите: „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Между 6 и 9 юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки ще бъдат призовани да отидат...

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

Първи приоритет за нас в парламента ще е решаването на проблемите на хората от региона. През последните месеци и по време на предизборната кампания проведохме много срещи, разговори, посещения в различни общини от област Монтана. Вслушахме се в хората, записвахме си всеки техен проблем и мнение. Поемам отговорността да търся решение и да отговоря от трибуната на Народното събрание на всеки човек, с когото съм разговаряла лично. Доказала съм, че мога да нося отговорност и да си имаме доверие като кмет три мандата на Лом,  заяви Пенка Пенкова на финалната права на кампанията си като водач на листа с номер 21.

Създаването на условия за по-добър живот на всеки гражданин минава през създаването на държава с правила. Нужна е промяна и регулации в сектори като икономика, образование, здравеопазване, социална подкрепа. В нашата програма “100 + идеи за държава с правила” тези наши предложения са разработени с участието на водещи експерти и всеки от нас, кандидатите за народни представители, със своята експертиза е дал своя принос, за да има личен мотив и упорство да ги постигаме в полза на страната и регионите си.

Ние имаме опита и знаем как. Повечето от нас в листата с номер 21 за Монтана сме получавали неведнъж доверие на избори за местната власт. Всички сме местни хора, доказали се и уважавани в професиите си и като управленци на общинско ниво. Парламентът не е място за самодейност, подчерта г-жа Пенкова.

Вторият в листата след нея, но буквално на първа линия в ковид пандемията е Сашо Бънков, който е медик от Спешна помощ в Монтана, съпругата му и тя е доктор. Боян Аврамов и Таня Петрова – няколко мандата са зам.-кмет съответно на община Вълчедръм и община Бойчиновци, Цветелина Александрова – била е зам.-кмет и кмет на община Георги Дамяново, Николай Петров – експерт по европроекти и финансиране в община Берковица, а Мария Димитрова от Вършец и Светлозар Вангелов от Лом са представители на бизнеса – тя в сферата на туризма с управлението на къщи за гости, а той като строителен инженер в строителството на сгради и съоръжения.

Всеки от нашата листа е постигнал немалко в живота си дотук, парламентът за нас не е самоцел, а възможност да продължим да споделяме опита си за доброто на родния край и за по-достоен живот на хората от област Монтана в една подредена държава  с правила.

Сашо Бънков: Има полувисше медицинско образование и завършени магистратури по здравен мениджмънт, социално дело и по психология. Бил е директор на дом за възрастни хора в с. Владимирово, община Бойчиновци. Два мандата е бил общински съветник в тамошната община. В момента е медик в Спешна помощ в Монтана, дава дежурства и в гр. Козлодуй. В момента е на първа линия срещу пандемията от ковид-19. Съпругата му също се е посветила на медицината. Той е родом от с. Златия, община Вълчедръм.

Боян Аврамов:  Влиза в управлението едва на 23 години като общински съветник, а от 2008 година до днес е зам.-кмет на община Вълчедръм. Има дългогодишен опит от работата си в ресори екология, общинска собственост и устройство на територията, земеделие и животновъдство, ред и сигурност, демографски и етнически въпроси. Ръководител на доброволен отряд за противопожарна безопасност. На 40 г., семеен с две деца.

Таня Петрова: Бакалавър по “Стопанско управление”,  развива собствен бизнес, а от 2007 година до сега е в местната власт  като кмет на кметство и зам.-кмет на община Бойчиновци. Майка на две деца.

Цветелина Александрова: Завършила е специалност “Финанси”. Работила е в банка ОББ. От 2007 г. е зам-кмет на община Георги Дамяново, а в мандата 2015 – 2019 г. е кмет на общината.

Николай Петров е от Берковица, на 32 г. Завършил е в СУ “Св. Климент Охридски” специалност социални дейности, в момента задочно продължава образованието си в ЮЗУ в Благоевград в специалност “право”. Работил е по специалността си в Дом за възрастни хора и като ескперт по европрограми и финансиране в община Берковица. Има съпруга и син на 6 г.

Мария Димитрова: Завършила Техническия университет, специалност “Комуникационна техника и технологии” във Варна.  Работи 18 години в морската столица в социалната сфера и Регионалната служба по заетостта. Преди пет години избира за свой дом Вършец заради красотата му и желанието да развива туризъм с къщи за гости. Майка на три дъщери.

Станислав Вангелов: Строителен инженер. Развива собствен бизнес в сферата на строителството на сгради и съоръжения, в съдружие на своя брат-близнак, който също е строителен инженер. Съпругата му е магистър по икономика, също от Лом, и работи във водеща фирма за проучване на лекарства и ваксини. Познава проблемите на родния град и региона, тъй като е бил общински съветник от 2015 до 2019 г. в ОбС – Лом.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра...

ЕП с кампания за изборите: „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Между 6 и 9 юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки ще бъдат призовани да отидат до урните, за да гласуват...

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо събрание". Така Лена Бориславова от...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Вижте още