Отрицателен PCR тест иска Испания на границата с Франция

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Всеки, който пресича сухопътната граница от Франция към Испания, ще трябва да представи отрицателен PCR, направен през последните 72 часа, се казва в официалния бюлетин на испанското правителство, съобщи АФП.

Мярката, която влиза в сила във вторник и засяга всички на 7 и повече години, идва, когато Испания увеличава ограниченията с надеждата, че може да избегне нарастване на случаите през Страстната седмица, която започва този уикенд.

За първи път подобно изискване е наложено от Испания на преминаващите сухопътната граница; досега се изискваше само при пристигания по въздух.

„Те трябва да имат PCR тест (RT-PCR), TMA тест или друг тип диагностичен тест за SARS-CoV-2, базиран на еквивалентни молекулярни техники, с отрицателен резултат, извършен през 72 часа преди пристигането“, гласи бюлетинът.

Само тези, които работят в транспорта и трансграничните работници, ще бъдат освободени, заедно с тези, които живеят в граничната зона, стига да останат в радиус от 30 километра от дома си.

Такова изискване вече беше приложено от 31 януари за влизащите във Франция по въздух, суша или море, които трябва да покажат отрицателен тест.

Правилото се прилага за лида на над 11-годишна възраст. До средата на март броят на инфекциите непрекъснато намаляваше в Испания, но отново започна да се увеличава, като правителствените данни показват 7 586 нови случая за 24 часа в петък, увеличавайки общия брой на 3 255 324 и над 75 000 смъртни случая.

Във Франция ежедневните случаи почти са се удвоили от началото на месеца, достигайки над 45 000 в четвъртък, което увеличава общия брой на около 4 466 000 с повече от 93 000 смъртни случая.

Със своите отворени барове и ресторанти и вечерен час от 23:00 ч., Мадрид се превърна в търсена дестинация за жадуващите за свобода европейци, особено тези от Франция.

Но реалността разгневи испанците, които в продължение на месеци са били подложени на строги вътрешни ограничения за пътуване, които им пречат да напуснат собствените си региони.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още