Най-необичайните места на Земята, които всеки пътешественик трябва да посети

Най-четени

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени?...

Светът изобилства от странни, но красиви места, които да посетите и оцените. Някои са на хиляди години, други са съвременни, а трети – открити съвсем скоро. Представяме ви няколко от най-сюрреалистичните и необичайни дестинации от цял ​​свят, които трябва да бъдат в списъка на всеки пътешественик.

Езерото Лонар, Индия

Преди почти 50 000 години метеорит удря индийския щат Махаращра и оставя масивен кратер с дължина 2 км и дълбочина 170 м, за който се казва, че е третият по големина в света. Според учените това е единственият кратер с високоскоростно естествено въздействие в базалтовите скали в света. С по-прости думи, това е най-спокойното и релаксиращо място, което може да се надявате да намерите – плитко зелено езеро и пустиня наоколо, включително морски птици. Езерната вода е алкална и има терапевтични свойства за кожата. Учените смятат, че метеоритът все още е вграден на около 600 метра под югоизточния ръб на кратера.

Флай гейзер, Невада

Fly Geyser е малък геотермален гейзер в окръг Уошо в американския щат Невада. През 1916 г. първият гейзер се формира по време на напоително сондиране. Fly Geyser е необичайна гледка и е отворен за ограничен брой туристи. Предлагат се тричасови разходки сред природата от април до октомври всяка година.

Китайските дъгови планини, Геоложки парк Zhangye Danxia Landform

Спираловидният и пъстър лунен пейзаж на този национален парк е резултат от пясъчник и минерални отлагания, които са ерозирали в странни форми през хилядолетията. Вътре в парка е инсталирана инфраструктура, след като през 2011 г. е обявен за национален геопарк, което го прави достъпен за туристи. Дървените стълби и платформи позволяват на посетителите да достигнат върховете на хълмовете без да увреждат пейзажа.

Христос от бездната, Италия

През 1954 г. бронзова статуя на Христос е спусната на 17 метра до морското дъно, в морето от абатството, за да благослови водите. Спасителят с разтворени ръце е изваян от Гидо Галети и е поставен близо до мястото, където италианският водолаз Дарио Гонзати губи живота си през 1947 г. Можете или да се потопите, за да го видите, или ако водите са спокойни, да наемете лодка, управлявана от Golfo Paradiso SNC.

Стъкленият плаж, Калифорния

Този плаж е доказателство за невероятната способност на природата да превърне боклука в съкровище. Заобиколено от скали, на това място някога се е гледало просто като на удобно сметище за боклука на Форт Брагс. До 60-те години хората просто са изхвърляли боклуци – включително стари автомобили и уреди – направо от скалите в океана, докато властите не слагат край на това. През следващите десетилетия морето прави нещо забележително и необикновено –  огромните океански вълни превръщат боклуците в камъчета, подобни на бижута. В наши дни плажът прилича на магазин за скъпоценни камъни.

Остров Котката, Япония (Аошима)

Аошима е дом на повече котки, отколкото на хора и е малък град във впечатляващ лабиринт от стари дървени къщи, селски магазин, който работи от периода Мейджи, и старомодно училище. Този японски остров е дом на повече от 150 котки. Неговите жители са предимно рибари, а към 2019 година населението на острова е шестима души.

Петнистото езеро, Канада

На около 8 км западно от град Осойос в най-северната провинция Британска Колумбия в Канада, ще откриете Петнистото езеро. То е уникален природен феномен, който привлича любителите на природата от цял свят. Цялото езеро е като надупчено от разноцветни кръгли петна.  На горещото лятно слънце водата на езерото започва да се изпарява, което кара високото му минерално съдържание да кристализира и да оставя зелени кръгове с бели рамки върху водата.

Памуккале, Турция

Това, което прави Памуккале любопитна дестинация, са блестящите бели калцитни травертини (тераси), преливащи с топли, богати на минерали води в планината над селото – така наречения „Памучен замък“. Точно над травертините се намира Хиераполис, някога римски и византийски спа град, който има забележителни руини и музей.

Превод и редакция: ГЛЕДНА ТОЧКА

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Автоматична Чернова

От 2021 г. досега в страната се проведоха избори общо седем пъти - пет за парламент, един за президент...

СУ и Съдебната палата получиха сигнали за бомба

Заплаха за поставено взривно устройство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е подадена тази сутрин, съобщиха за БТА от МВР. На електронен адрес във висшето...

Вижте къде в България вече има умни домове

Какво представлява умната енергия, технологиите, свързани с нея и начина на използване, както и връзките ѝ с климатичните промени? Статията акцентира върху това как...

Един от възможните служебни премиери подаде оставка

Един от възможните варианти за служебен премиер - заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, подава оставка. Това стана ясно, след като от председателя на парламента Росен Желязков, който...

Александър Сано е водещият на „Островът на 100-те гривни“ 

Актьорът Александър Сано е водещият на новото приключенско риалити „Островът на 100-те гривни“, което ще завладее тази есен зрителите на bTV. На едно от...

Вижте още