Цветан Цветанов: Правителството не може да се справи с третата вълна на вируса

Най-четени

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт...

Правителството не може да се справи и с третата вълна на вируса, смята лидерът на “ПП Републиканци за България” Цветан Цветанов.

“При всички случаи затварянето на държавата ще се отрази върху избирателната активност на изборите. Администрацията не е готова за избори с доста по-голям брой карантирани лица, защото ние нямаме представа какъв е протокола, по който ще действат управляващите и при какъв процент от тези, които са карантинирани, как ще бъде осъществено тяхното гласуване. Защото, ако хората са много повече, а екипите са малко, знаем, че това означава, че някои ще бъдат ограничени и няма да имат тези конституционни права да гласуват. Това, което се случи с българите, живеещи в чужбина, мисля, че можеше да бъде решен проблемът с възможността за чужбина да се гласува по пощата, както го направиха в съседна Румъния. Има една невъзможност правителството да се справи и с третата вълна на вируса. Не са увеличени леглата в болниците, не са изградени ковид болници и т.н.“ обяви той в предизборния дебат в „Тази сутрин“ по бТВ.

“Ние сме за държава с правила, а това може да стане с висока избирателна активност”, заяви лидерът на Републиканци за България.

Лидерът на РБ заяви, че прави обиколки из страната заедно със своя зам.-председател Павел Вълнев. Последно той е бил в село Бисер, където е имал емоционална среща с хората, които още помнят наводнението от 2012 г. Цветанов дори се е разплакал, заявявайки, че той е един от тях.

Относно конкретните намерения на РБ за влизането в парламента, той изброи:

„Актуализация на бюджета е първото, което трябва да се направи. Изключително важно е въвеждането на електронното управление“.

Цветанов посочи и необходимостта от промени в съдебната система, засилващи върховенството на закона. Намаляване на политическата квота на Висшия съдебен съвет и преструктурирането на пленума на ВСС като общо събрание са част от идеите.

„БСП, ГЕРБ и ДПС са червена линия, която Републиканци за България няма да премине“, заяви Цветан Цветанов на въпрос за евентуална бъдеща коалиция.

Той каза, че е разочарован от провала на идеята за приемането на страните от Западните Балкани в ЕС. По думите му това е заложено през 2018, но блокирано от нашата страна през 2020 г. (визирайки отказа от подкрепа за присъединяването на Северна Македония).

На въпрос има ли нещо, от което се срамува, Цветанов отговори пред БТВ така:

„Разбира се всеки е допускал грешки, няма как, като работиш, да не грешиш“.

Той призна, че като вицепремиер и министър на вътрешните работи е имало изказвания от негова страна, които не е трябвало да прави. Даде пример с говоренето относно някои операции на МВР. Днес Цветанов признава, че е трябвало да има повече конкретност, „защото пък резултатите бяха много добри“. Даде пример с прочутите акции „Килърите“ и „Наглите“.

Цветанов смята, че по негово време сме засили и партньорството си с чуждите служби.

Лидерът на РБ бе категоричен, че би напуснал ГЕРБ независимо от Апартаментгейт. По думите му е имало явни различия с премиера и лидер на партията Бойко Борисов, давайки пример със случая „Скрипал“.

Цветанов каза, че може би би подходил по друг начин към закупуването на апартамента в столичния квартал „Изток“, но че сделката е била изповядана според правилата. Заради големия интерес към това като политик е можел да съобщи за покупката.

„Освободил съм се от всички останали мои собствености и с жена ми и децата ми живеем само в 1 жилище“, каза той.

Цветанов отново изрази благодарност за подкрепата, оказана от заместника му в партията Павел Вълнев. Бизнесменът финансира и кампанията на РБ. При добър резултат на изборите обаче двамата няма да си разменят часовници – традиция, която имаше между Цветанов и Борисов през годините.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Разпети петък е най-скръбният ден за християните

Днешният Велики, или Разпети петък, от Страстната седмица, е най-скръбният ден за християните. В него си припомняме за страданията,...

ДНК тест категорично показа, че Велико Минков е баща на бебето на Габриела

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от...

Писателка изригна срещу защитниците на рекламите на хазарт

Публикацията е от фейсбук страницата на писателката Мария Касимова-Моасе по повод актуалните новини, че депутатите забраниха рекламата на хазарт и различни организации и медии...

Вижте как туроператор ви скубе, без да подозирате

"БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ" в случай на смърт на пътуващия е включил туроператор в офертата си за организирано туристическо пътуване. Това съобщи в ефира...

Тихомир Безлов: Може и да не бъдат приети окончателно промените в Закона за хазарта

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във...

Вижте още