Д-р Севдалин Куцаров: Спазването на правилата дава сигурност на всеки гражданин

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Наличието на правила и спазването им дават сигурност на всеки гражданин в тази държава. Но в последните години сме свидетели, че правилата се заобикалят от най-горе до долу. Това заяви в интервю за медийна група „Добруджа“ д-р Севдалин Куцаров – водач на листата на политическа партия „Републиканци за България“ в Добрички многомандатен избирателен район. Той даде пример с мерките около кризата с коронавируса. Според него се вижда „абдикация на централната власт и прехвърляне на отговорността на местната“.

„Всички се питат как и защо се вземат определени решения и се налагат мерки и ограничения. Няма правила! Хубаво е да казваш: „Аз ще ги отворя!“, но когато става въпрос за затваряне – прехвърляме топката на местната власт. Няма устойчивост, предвидимост – а това е най-важно за бизнеса“, категоричен е д-р Куцаров.

Той коментира и решението си да влезе в политиката.

„Винаги съм следил политиката отблизо, винаги съм имал становище, но не съм се занимавал активно, не съм членувал в партия. Ангажиментът ми към партия „Републиканци за България“ е по-скоро като експерт. В един много личен разговор получих уверението, че в листите ни ще влязат предимно експерти, млади, компетентни хора с много енергия и виждате, че това е така – представяме секторни политики, участваме в дебати. Беше ми предоставена възможността да направя един голям екип от хора, с които да работим върху програмата и визията – каква трябва да бъде посоката на здравеопазването“, призна д-р Севдалин Куцаров, който е координатор на сектор „Здравеопазване“ в партията, както и член на Изпълнителния съвет.

Диагностициране на проблемите и показване на решения – на това ще заложат „Републиканци за България“ по време на кампанията.

Според д-р Куцаров, популизмът ще бъде основният им опонент. „Обещават се заплати, пенсии… Повечето от колегите са били в управлението, имали са възможност да го направят, но, не знам поради какви причина, това не е било направено“, каза още водачът на листата на „Републиканци за България“ в Добрич.

Д-р Севдалин Куцаров е кардиохируг с почти 30 години опит. Има придобити 2 медицински специалности,  както и защитена  магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт. Специализирал и работил, по покана на една от най-авторитетните Японски правителствени организации, в кардиохирургичен център в Осака, Япония.

Участвал е в създаването на една от водещите кардиохирургични клиники в страната. Д-р Куцаров има и множество участия в европейски и световни форуми в областта на клапното протезиране в Барселона, Милано, Бат Ойенхаузен, Прага и други.

От 2007 година досега д-р Куцаров работи в Отделението по кардиохирургия на Аджъбадем СитиКлиник (бивша Болница Токуда). Женен е, с две деца.

Интервю на www.dobrudjatv.net

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още