Нинова в атака: Не може на първи март да кажеш, че отваряш всичко, а на 9-и да затваряш

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Не можеш на 1 март да кажеш „отваряме всичко”, а само една седмица по късно – „затваряйте отново”. Да кажеш „отваряме зелени коридори за ваксини”, хората се наредили на опашки и после „няма ваксини, връщайте се”. Да кажеш на личните лекари „правете списъци, елате, ще ви дадем ваксини” и да няма ваксини. Това каза за бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ този хаос, противоречия и непоследователност във мерките доведе до провал в управлението на кризата с пандемията от COVID-19.

Начинът, по който Борисов управлява от джипката, е против морала и нормите на правене на политика. Имаме аргументи да твърдим, че изборите няма да бъдат честни. Всички видяхте ситуацията с оранжевите маски и броенето им след гласуването в Мъглиж миналата седмица. И всичко това за определен брой гласове.

„Нашата кауза е демографски стабилна, здрава и образована нация, която прави модерна икономика, има високи доходи и живее в справедлива и честна държава”, обясни тя.

Според Нинова през последните 11 години управление на ГЕРБ единственото нещо, което се е случило, е да се разгради държавността и да се обезсмислят институциите.

„Направи се така, че целият обществен живот да зависи от волята на един човек, а не да се управлява от институциите и да стъпва на признаците на държавността”, добави депутатът.

По думите ѝ при евентуално управление на БСП процент от събраните данъци на гражданите ще останат в общината за тях.

„За да знае човек, че като си плаща данъците, тези пари се връщат на неговата улица, а не да стоят и да зависят кога на някой министър или министър председател ще реши да мине с джипката и просто да ги уважи предизборно”, каза още Нинова.

„Не сме притеснени от последните социологически проучвания. В тях виждаме голям брой български граждани, които заявяват, че са решили да гласуват, но не искат да кажат за кого или ще решат в последния момент. Нищо не е решено до деня на изборите“, каза още Нинова.

Лидерката на БСП подчерта, че има много хора, които ги е страх да кажат мнението си открито и точно те искат промяна.

„За тези 11 години Борисов разгради държавността и направи така, че целият обществен живот зависи от волята на един човек, а не се упражнява от институциите. Ще ви дам и пример. Днес Борисов казва, че е дал над 1 млрд. лева в пенсионерите за помощ в коронакризата. Той упражнява властта си обаче на парче“, атакува Нинова.

По думите й сега на парче ще помогне с 50 лева на пенсионерите, но след изборите възрастните хора ще продължават да живеят на прага на бедността.

„Ако ние сме на власт ще държим да се преизчисли пенсията и това ще доведе до увеличение на пенсиите между 20-30%. Така хората няма да зависят от хрумването на един или друг премиер. Това е различният начин за упражняването на властта“, заяви лидерката на левицата.

Това преизчисляване щяло да струва 1,2 млрд. лв.

Нинова заяви, че гледа на данъчната политика като на начин да се премахнат неравенствата. „Над 500 000 семейства са изтеглили влоговете си до 1000 лева в банките. Това показва, че те са в нужда. Всеки ден в последните 3 месеца обаче пък в България имаме по един нов милионер“, заяви Нинова.

Според нея Борисов е направил големи икономически грешки, които са довели до спад с 4%. По думите й трябва да се изберат 5 сектора от икономиката ни, които носят най-много БВП. „Трябва да се помогне на тях. Тези сектори ще изтеглят останалите“, смята тя.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още