Дъщерята на Младен Маринов в деловия кръг на Божков и Цеките. Просто бизнес или властови чадър?

Най-четени

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Какво е общото между бившият вътрешният министър и настоящ кандидат-депутат от ГЕРБ Младен Маринов и воюващите хазартните босове братя Найденови и Васил Божков? Свързващото звено е знойната брюнетка Силвия Младенова Маринова, която му е дъщеря. Освен обещаващ модел, според про-правителствената преса, дъщерята на бившия вътрешен министър се оказва и съдружник в различни юридически лица с хора и от двата иначе воюващи лагера, пише разследващият сайт bird.bg.

Кариерата на Младен Маринов във висшите сфери на властта започва през 2017 г., когато става главен секретар на МВР, а после и министър на вътрешните работи. Преди това обаче той също заема важни постове. От юни 2013 г. е заместник-директор на СДВР, а от 2014 г. става неин директор. Маринов беше уволнен от Борисов заради връзки с Пеевски, а също и заради бруталността на полицията срещу протестиращите през лятото на 2020 г. Сега той се завръща на бял кон като водач на листата на ПП ГЕРБ за София-Област. Самият той скромно се представи като кандидат от “гражданската квота”.

Докато Маринов е директор на СДВР и бори престъпността, неговата дъщеря влиза в делови съдружия с приближени на Васил Божков. По това време хазартният бизнес на Божков процъфтяваше и той нямаше никакви проблеми с властта, но сега е считан от прокуратурата за “най-опасния българин”. По ирония на съдбата сега Маринов ще се бори с Божков на политическото поле. Изпадналият в немилост олигарх окачествява властта на ГЕРБ като “хунта” и обещава да разкрие компромати в хода на предизборната кампания.

Автомивка с човек на Цеките

На 27 11 2015 г. започва недългото съдружие между Силвия Младенова и Никол Костуркова – дъщеря на бившия служител на ГДБОП Марио Костурков. В месеците, след ескалирането на конфликта между Божков и Найденови, бившият антимафиот се превърна в герой на няколко статии на медии, угодни на властта. По думите на Костурков, статиите са поръчани от Васил Божков, за да го дискредитират. В различни публикации, чиято достоверност той отрича, Костурков е описан, като „уволнен от системата за корупция“. Самият той отрече да е така и обясни, че се е пенсионирал от МВР през 2013 г., като си прибрал 20-те заплати и сега си взема пенсията. Бившият служител на ГДБОП отрече да е или да е бил служител на Efbet. Костурков разказа, че през 2014 г. започнал работа в БФС, като експерт по интегритета и в противодействието на манипулиране на мачове. През 2017 и 2018 г. имал и консултантски договор с “Еврофутбол”, за противодействие на уредени мачове.

„Божков лично беше казал на Боян Найденов да ме махне и да прекрати консултантския договор с Еврофутбол. Това е.“

Информацията от Наплийкс обаче сочи, че не е само това. Фирмата “Еврофутбол” на Найденови и Божков е декларирала възнаграждения за Костурков пред НАП през 2014 и 2015 г., тоест, преди консултантските му договори и по времето, когато дъщеря му е съдружник със Силвия Младенова.

Иначе Костурков не отрича близостта си със семейството на хазартните босове, с които се познавал още от 1993 г. За съдружието между дъщеря си и тази на Маринов, Костурков обясни, че искал да ѝ създаде бизнес. Дъщеря му била приета да учи медицина, а Стефан Найденов му дал място да си направи автомивка, в която дъщеря му станала съдружник със Силвия Младенова. Фирмата се казва СИЛНИК КОНСУЛТ.

Никол Костуркова обаче напуснала фирмата, няколко месеца след като фирмата започнала да функционира. Тя не успявала да съчетае учението и работата на автомивката. Делът на Костуркова във фирмата е изкупен от МВД – 05, компания в която Силвия Младенова и Станислава Маринова имат участие. Последната, видно от декларацията на Младен Маринов е негова съпруга и майка на Силвия.

И в бизнес-мрежата на Черепа

Дъщерята на Младен Маринов е свързано лице и с дясната ръка на Васил Божков – Черепа в строителния бизнес – Орлин Георгиев Хаджиянков. Това се случва чрез фирмата М ИНВЕСТ 20. Учредителните актове и движението на компанията сочат, че компанията стартира през 2015 , като еднолична собственост на Пламен Пламенов Димитров. Месец и малко по-късно, към края на март 2015 г. от ЕООД дружеството е променено в ООД и Силвия Младенова става съдружник на Пламен Димитров. В края на октомври 2016 г. дружеството мести адреса си на ул. Стефан Караджа 7. Към края на април 2017 г. Силвия връща дяловете на Пламен Димитров, а М ИНВЕСТ 20 отново се превръща в ЕООД. Последната актуализация е от март 2018, когато като едноличен собственик на капитала е вписан Орлин Георгиев Хаджиянков.

През март 2017 Пламен Димитров, докато все-още е съдружник на Силвия Маринова, влиза в съдружие и с дъщерята на Хаджиянков – Кристина Орлинова Хаджиянкова в компанията ДИЗАЙНО. Тя също се намира на адрес на Стефан Караджа. На 27 октомври 2017 Димитров вече е едноличен собственик на капитала на ДИЗАЙНО ЕООД. Това се случва малко преди да излезе от М ИНВЕСТ 20.

На адреса на ул. Стефан Караджа 7 са регистрирани още няколко от фирмите свързвани с Васил Божков и Орлин Хаджиянков. Например компанията ФОРБС БГ , където дъщерята на Хаджиянков – Кристина Хаджиянкова е съдружник с Елена Николаевна Москвичева. Компанията придоби известност при опит да реализира концесия за добив на минерали и инертни материали в североизточния дял на Малешевска планина, на 1 км от гр. Кресна и 800 метра от с. Горна Брезница, в центъра на екологичната мрежа „Натура 2000”.

Силвия Маринова също е била в съдружие и с Елена Николаевна Москвичева през 2014 г. в ОЛК инвест груп. На следващата година двете съсобственички прехвърлят дружествените си дялове на Нина Тодорова. Адресът на фирмата все още е на ул. Стефан Караджа.

В заключение, Силвия Маринова е в съдружие с хората на Цеките и Черепа в периода 2014-2017 г., докато те са все още са ортаци и между тях няма конфликт. Междувременно нейният баща е шеф на СВДР, а после и главен секретар на МВР. Дали знойната красавица би била толкова желана за бизнес партньор без ключовите позиции в СДВР на нейния татко е въпрос за много милиони.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Фалшифицирали ли са документи Лена Бориславова и Кирил Петков?

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо...

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Вижте още