Индонезийският султан абдикира от трона заради руски модел и се развежда само след месеци

Най-четени

Доналд Тръмп осъден по всички обвинения

Доналд Тръмп стана първият бивш президент на САЩ, срещу когото беше взето осъдително решение за престъпление, когато съдебно жури в...

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му...

Животът на бившия владетел на Малайзия Мохамед V е забулен в тайни. Все още има много слухове около връзката му с рускинята Оксана Воеводина, тяхната сватба и развод. В името на любимата си, наследникът на кралското семейство се отказва от трона, но след известно време той решава да изостави и нея. Сега любителят на луксозния начин на живот не иска да вижда сина си и се пазари за издръжката, която трябва да плати на вече бившата си съпруга, разказва порталът „Лента.ру“.

„За кого ме мисли тя? За Бил Гейтс? “ така реагира бившият султан на Малайзия Мохамед V, когато научава, че бившата му съпруга Оксана Воеводина настоява да й купи имение за осем милиона лири (около 11 милиона долара), както и да плаща месечна издръжка в размер на 24 хиляди лири (32,7 хиляди долара) на общия им син Леон. „Той да не посещава колежа Итън, че й трябват толкова пари, за да издържа малко дете?“, възмущава се бащата.

В началото на януари Воеводина отново публикува в социалната мрежа снимки на порасналия си син, едногодишния Леон, който много прилича на баща си. Тя каза на абонатите, че детето скоро ще отиде в развиващо се училище и сега прави гимнастика три пъти седмично. В същото време, следващата зима, бившата „Мис Москва“ ще качи сина си на кънки и ски.

Вниманието на всички е приковано към Леон от самото му раждане. Той е единственият наследник на бившия султан на Малайзия Мохамед V. Но нито самият баща, нито неговите роднини проявяват интерес към момчето. Монархът смята, че рускинята е родила син от друг мъж, затова отказва да го види.

За живота на бившия султан на Малайзия се знае много малко. В интернет периодично се говори за хобитата на владетеля: той предпочита екстремни спортове, състезания за издръжливост на крос и спортна стрелба.

В допълнение, информация за луксозния му начин на живот понякога се разпространява онлайн. Така че, той обича скъпи дрехи и уникални бижута. Мохамед носи швейцарски часовник „Astronomia Tourbillon“ от „Jacob & Co“ в 18-каратово бяло злато на стойност 540 хиляди долара. По света има 18 такива копия, само политик би могъл да си го позволи. Когато той беше владетел на страната, всяка година от касата се отделяха 3,3 милиона долара за разходите на монарха.

Останалото е официалната версия, проверена колкото е възможно повече. Известно е, че Мохамед Фарис Петра е роден на 6 октомври 1969 г. в столицата на малайзийския щат Келантан – град Кота Бару. Той е получил образование в Оксфорд – завършил е колежа на Светия кръст и Центъра за ислямски изследвания, където е учил дипломация и международни отношения. Той се включи в политиката доста рано – през 2009 г. баща му, султанът, получи инсулт. След това наследникът става регент на щата Келантан.

Семейните интриги не подминават Мохамед. В опит да концентрира цялата власт в ръцете си, той отстранява по-малкия си брат от Кралския съвет на владетелите, който включва наследниците на управляващия султан. Той се опитва да обжалва това решение чрез Върховния съд на страната, но твърденията му са отхвърлени.

През декември 2016 г. Мохамед официално поема управлението на Малайзия. Четири месеца по-късно се състои великолепната му коронация. Като цяло, султанът играе доста церемониална роля в държавата, а реалната власт е в ръцете на парламента и министър-председателя.

Мохамед е трябвало да управлява страната до 2021 г. Факт е, че султанът на Малайзия се избира от ръководителите на 9 от 13-те държави на страната на всеки пет години. Въпреки това, монархът неочаквано абдикира от трона през 2018 година.

Мохамед става първият монарх, който напусна трона, откакто Малайзия получава независимост от Великобритания през 1957 г. Кралския двор обявява абдикацията на султана, но не обяснява причината. Но решението да напусне трона не означава, че по този начин Мохамед е прекъснал връзките с политиката: като наследствен султан на Келантан, той продължава да изпълнява задълженията си – да управлява държавата.

Местните медии свързват отказа на султана от трона с факта, че страната не одобрява избраницата му – рускинята Оксана Воеводина. Някои от тях пишат, че роднините на султана са притеснени от възможната коронация на бившата Мис Москва 2015. Ситуацията не е спасена от факта, че съпругата приема исляма, като смени името си с мюсюлманското Риан, сложи хиджаб и изтри страницата си в Инстаграм, където има публикувани откровени снимки в бикини преди брака. Чрез социалните мрежи тя популяризира своята марка дрехи, която стартира малко преди да се срещне със султана.

Говорейки за първата среща с Мохамед през пролетта на 2017г в Европа Войводина си спомня: „Той се представи: крал на Малайзия. Мислех, че това е шега и в отговор казах, че в този случай аз съм кралицата на Москва. “ Тогава, на изложението на елитни часовници, 22-годишната победителка в конкурса за красота „Мис Москва-2015“ рекламира една от елитните марки. Веднага след като се срещат, монархът започна да ухажва Воеводина, като редовно пътува в Русия.

В Индонезия научаватза романа на владетеля, но това не допринася за популярността му. Обкръжението на Мохамед не крие факта, че той е свикнал с лукса от детството си. Някои малайзийци се възмущават, че красивият живот на представител на кралското семейство е скъп за местните данъкоплатци – той обича луксозни коли и скъпи недвижими имоти. Отношенията с руския модел само умножават тези разходи и недоволството в обществото нараства бързо.

Руско-малайзийските отношения ескалират, след като пътнически самолет, летящ от Амстердам до Куала Лумпур, е свален над района на Донецк през 2014 г. Разпространяват се слухове, че Мис Москва е шпионин, който се влюбва в малайзийския султан по указания на Кремъл

Въпреки това двойката се жени. Великолепното тържество се състои през ноември 2018 г. в луксозния комплекс на концертната зала Barvikha на Rublevka. Монархът публикува снимки от сватбата в социалните мрежи: целият елит се събира на събитието, поканени са най-популярните руски артисти.

Тържеството се провежда в смесените традиции на двете страни. Булката е в скъпа сватбена рокля, заобиколена от приятели, облечени в същите сини рокли. Отначало Оксана е в традиционна бяла рокля, а след това облича хиджаб – в навечерието на сватбата бъдещата съпруга на султана приема исляма.

Впоследствие много гости казаха, че младоженците са се гледали с любов. Снимки от сватбата показват усмихната двойка, която седи пред стена от цветя и сгъва ръце във формата на сърце. Идилията обаче не продължава дълго.

Бракът с Оксана Воеводина е втори за султана. От 2004 до 2008 г. той е женен за малайзийка на име Кангсадан Пипипакди (след сватбата тя е известна като Зубайда Норудин), която принадлежи към кралското семейство на Патани. Те нямат деца и приближени на Мохамед твърдят, че той е много притеснен от липсата на наследници.

Преди сватбата Мохамед и Воеводина пътуват до Германия, където преминават щателен медицински преглед. След това младоженците отиват в Австралия, където предприемат романтично пътуване за меден месец и след това се връщат в Малайзия. Скоро след това става известно, че съпругата на бившия владетел очаква дете.

Изглежда, че Мохамед е много доволен от предстоящото попълнение в семейството. Когато обаче съпругата му е бременна в четвъртия месец, той я обвинява в изневяра и решава да я напусне.

Както по-късно пишат световните медии, причината за подозрението е моделното минало на бившата „Мис Москва“ и участието в скандалното риалити „Почивки в Мексико“. Някои кадри от живота на рускиня във вилата уж „шокирали целия кралски двор“. Освен това, роднините на монарха са недоволни от факта, че съпругата му публикува техните общи снимки в социалната мрежа.

В резултат Воеводина се завръща в Русия, където ражда сина си Леон и иска бившия й съпруг да признае детето им. Бившият султан обаче категорично отказва да направи това, заявявайки, че всеки мъж с азиатски външен вид може да бъде баща на детето. Освен това той казва, че съжалява за брака с рускинята и че е оставил трона заради нея.

Скандалът с издръжката продължи месеци. По-късно бившият владетел се съгласява да създаде специален фонд за момчето в размер на 250 хиляди долара и също така да изпрати 100 хиляди долара в рамките на 10 месеца за издръжката му. В замяна той иска от бившата си възлюбена да забрави завинаги за съществуването му, както и да премахне публикациите в социалните мрежи. Освен това, той иска Леон да бъде възпитаван в съответствие с ислямските традиции и да получи подходящо образование.

Както пише „Дейли Мейл“, кралският двор се опитва да окаже натиск върху жената и да я принуди да не публикува повече снимки на малкия си син в социалните мрежи. Освен това, семейството на владетеля твърди, че два пъти са я помолили да се подложи на ДНК тест за определяне на бащинството, но се твърди, че тя е отказала. Воеводина от своя страна твърди, че е готова да направи това по всяко време, тъй като детето се е появило в брак и е забременяла по време на медения си месец.

Воеводина обяснява това отношение на бившия си съпруг към детето с политически раздори в страната: в бъдеще семейството на монарха не иска да даде трона на сина им.

Не всички й вярват: има твърде много слухове за развода на рускинята и малайзийския владетел. Според един от тях роднини намерили на Мохамед друга съпруга. Никой обаче не е потвърдил официално тези съобщения. Настоящият живот на бившия владетел на Малайзия също е забулен в мистерия. Дворецът внимателно следи информацията за Мохамед никога повече да не попадне в пресата.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Доналд Тръмп осъден по всички обвинения

Доналд Тръмп стана първият бивш президент на САЩ, срещу когото беше взето осъдително решение за престъпление, когато съдебно жури в...

Кабинетът одобри личните карти да струват 30 лв.

Кабинетът одобри на заседанието си почти двоен скок на цената за издаване на лична карта - от 18 на 30 лева, стана ясно от...

Коментар: Викали са му „натовски генерал“, а той е служил на кремълския дневен ред

Разделното време принуждава всеки да се определи и да заеме истинската си позиция. Независимо от това дали са му викали „натовски генерал”, а той...

ЦИК сваля предизборни билбордове на ПП-ДБ, съставя акт на Денков

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето снощи след жалба от страна на ГЕРБ-СДС за нарушение...

Главчев: Членството на България в НАТО предложи гаранции за сигурност

„Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните гаранции за сигурност. То беше цивилизационен избор, послужи за вдъхновение и мотивация на няколко...

Вижте още