„Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Когато се отчаят, вадят тази тема”, заяви премиерът.

„ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с което не трябва да се играе. Особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно”, каза Борисов. „Видят ли, че са на зор, вадят тази тема”, коментира още Борисов.

Аз съм започнал да печеля изборите чисто мажоритарно, сам, без партия без нищо. Аз съм си побеждавал сам на изборите и българският народ ми е давал, каквото ми е дал досега като доверие, заяви премиерът.

С Турция ние водим най-добрата дипломация. Стокообменът ни минава милиарди долари и все повече инвестиции, особено в автомобилостроенете, минават през турски компании. И не на последно място нелегалната миграция, заяви още Борисов и определи спора му с Румен Радев като махленски.

Да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешно махленски спор, който вече дори не е вътрешнополитически, не е редно. Аз мога да кажа на президента, че е ортак с Черепа. Какво общо имам с Пеевски, запита Борисов.

ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента – покупката на Ф-16, евроатлантическия път, Истанбулската конвенция, толкова – в нито едно друго нещо. От години не съм го виждал. Когато спихнат и нямат идеи, и вадят това, каза още Борисов и заяви, че не могат да му прикачат никой.

ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, а не Цецка Цачева. Сега могат да направят каквото искат. Какво общо имам с ДПС?  Не могат да ми прикачат нищо, каза още Бойко Борисов.

Според него битката на предстоящите избори ще е между ГЕРБ и ДПС.