Българинът ще гърми здраво на Нова година, търси пиратки и римски свещи

Най-четени

Гордана Силяновска-Давкова на премиера на Софийска опера в Скопие: Културната дипломация е по-силна от традиционната

Новата президентка на РС Македония Гордана Силяновска-Давкова бе сред специалните гости на премиерата на Софийската опера и балет в...

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад...

Пиратки, римски свещи, пиробатерии, пукащи топчета и бенгалски огън са най-предпочитани за новогодишната нощ. Това каза за БГНЕС Дима Савова, която е представител на фирма за производство и дистрибуция на пиротехника.

„Въпреки страховете ни, че пазарът ще бъде драстично надолу, засега интересът си остава и хората си пазаруват, подготвят се за новогодишната нощ“, коментира Савова.

Тя посочи, че няма как да бъде измислено нещо напълно ново и непознато в областта, но въпреки това наблягат на усъвършенстването на съществуващите изделия.

„Новото е в комбинацията от ефекти, брой изстрели при пиробатериите. Залагаме на нови атрактивни дизайни, на нови ефекти с по-голяма наситеност, цветове“, обясни тя.

Савова поясни, че всеки продукт, който се продава в лицензиран обект, е предварително тестван за сигурността му и поясни, че инцидентите в 99% от случаите се дължат на неспазване на инструкциите за използване на изделието, а не на дефекти.

„Основната гаранция е да прочетете инструкциите и да ги спазите, да не употребявате алкохол преди да използвате пиротехника, за да може реакциите ви да са не са забавени и адекватни“, заяви търговецът.

Савова апелира хората да не се снабдяват с пиротехника от пазари и от улични продавачи, въпреки че е на мнение, че това явление изчезва с всяка изминала година, тъй като контролът от страна на държавата е доста засилен.

„Най-големият интерес към такива стоки е по Нова година, но имаме целогодишно работа. Хората пазаруват такива изделия за всякакви тържества – рождени дни, сватби. Хората си поръчват и професионални зари, освен любителска техника“, посочи тя.

С пълна торба с фойерверки излиза Цанко Цветанов, който всяка година заделя по около 100 лева за това удоволствие.

„Взех си пиратки, пиробатерия. Само на Нова година взимам и не ги гърмя аз“, каза той. Според него това е начин хората да се веселят и не е редно някои да се сърдят. Той е убеден, че всеки, който гърми е провокиран от хубав повод.

А по думите на Дима Савова 2020 г. е една много интересна година, която е пречупила много неща в нагласите на хората и това как възприемаме себе си и света.

„Смятам, че нищо няма да бъде същото през 2021 година. Но тя ще бъде първа година от нещо ново, надявам се да бъде нещо по-добро“, коментира тя и добави, че въпреки изпитанията, пред които е бил изправен браншът им през изминаващата година са успели да се справят и да запазят служителите си.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Гордана Силяновска-Давкова на премиера на Софийска опера в Скопие: Културната дипломация е по-силна от традиционната

Новата президентка на РС Македония Гордана Силяновска-Давкова бе сред специалните гости на премиерата на Софийската опера и балет в...

Радев след инцидента с кола на НСО: Не виждам основание за смяна на директора, нека се установят реалните причини

Президентът Румен Радев не вижда основание за смяна на директора на Националната служба за охрана заради тежката катастрофа с кола на службата край Аксаково,...

Бивш бодигард: Анджелина Джоли саботирала връзката си с Брад Пит

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала...

Ген. Коджейков: Има пропуски и грешки в охраната на Фицо

„Най-трудното за охраната е нападението от близко разстояние – от един метър, от упор, някой вади оръжие в тълпа и стреля. Всички охранители реагират,...

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент е друга, смята българският политолог. Дали...

Вижте още