Байдън се заклева в тесен кръг

Най-четени

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си...

Комитетът,  който организира клетвата на избрания президент Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, заяви, че събитието ще е в тесен кръг. Това се налага заради COVID-19, предаде АФП.

„На 20 януари, избраният президент Джо Байдън и избраната вицепрезидентка Камала Харис ще положат клетва по време на една историческа церемония, която още включва много стриктни протоколи за сигурност и санитарни протоколи. Присъствието на церемонията ще бъде изключително ограничено и парадът, който ще последва, ще бъде променен според обстоятелствата“, предупреждава комитетът.

Засега не е ясно дали на церемонията ще бъде изгубилият изборите Доналд Тръмп, който продължава да оспорва поражението си.

Междувременно Байдън обяви официално, че иска бившия си съперник от първичните избори на демократите Пит Бутиджидж за транспортен министър, съобщи самият Байдън, цитиран от АП.

Байдън беше категоричен, че Бутиджидж е „патриот, който умее да решава проблеми“.

„Работни места, инфраструктура, справедливост и климат, всички тези неща намират своята пресечна точка в министерството на транспорта, с това министерство са свързани едни от най-амбициозните ни планове“.

38-годишният Бутиджидж ще бъде първият открито хомосексуален член на кабинета в САЩ, ако бъде утвърден от Сената, отбелязва АП. Той е бивш кмет на Саут Бенд, щата Индиана.

Същевременно източници на Ройтерс и АП съобщиха, че новият домакин на Белия дом ще номинира бившия губернатор на Мичиган Дженифър Гранхолм за министър на енергетиката.

Отново източници на двете агенции съобщават и че бившият шеф на Агенцията по околната среда на САЩ Джина Маккарти ще получи номинация за координатор в Белия дом на вътрешната политика в областта на климата. На този пост тя ще си сътрудничи с бившия държавен секретар Джон Кери, който преди това беше избран за специален пратеник на Байдън по въпросите на националната сигурност, свързани с климата.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

Иван Кръстев: Факт е, че „Европа е в режим на оцеляване“

"Путин не се стреми към възстановяване на Съветския съюз", казва Иван Кръстев пред швейцарския НЦЦ. Целта на руския президент...

На 9 юни гласуваме със синя и зелена бюлетина

За първи път след повече от 20 години ще имаме цветни хартиени бюлетини на вота "2 в 1" на 9 юни. Това стана ясно...

Ще повлияе ли на България самоубийствената политика на РС Македония?

С желанието да денонсира договорите си с България, Гърция и ЕС, Скопие е на път да превърне еврочленството си в химера, да обтегне докрай...

Пореден скандал тресе „Евровизия“

Европейската комисия заяви днес, че ще иска обяснение от организаторите на 68-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", завършил в нощта на събота срещу неделя...

Радев към Силяновска: България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство

България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни...

Вижте още