Локдаун в Германия до 10 януари

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

Общественият живот в Германия ще бъде силно ограничен от 16 декември до 10 януари заради продължаващата пандемия и високия брой на новозаразени с коронавирус, съобщават немските власти.

По-строгите ограничителни мерки ще действат на територията на цялата Германия, а от българското външно министерство препоръчват на нашите сънародници да се въздържат от пътувания в страната.

По информация на посолството на България в Германия действащите ограничения, които ще бъдат в сила по време на Коледните и Новогодишни празници, са следните:

  • остават разрешени събиранията до петима души от собственото и от още едно домакинство;
  • в периода 24-26 декември се допуска събиране до четирима души извън собственото домакинство;
  • на 31 декември 2020 г. и 1 януари 2021 г. се въвежда забрана за цялата страна за събирания;
  • допуска се провеждането на богослужения в църкви, синагоги и джамии, както и събиранията на други религиозни организации, при условие минимално отстояние от 1,5 м, носене на маска и без пеене.

Вечерен час от 21:00 до 5:00 ч. вече е в сила за цяла Бавария. Тюрингия също наложи ограничения за излизане между 22:00 и 5:00 ч., които са в сила за цялата провинцията. В Баден-Вюртемберг от 12 декември беше въведен вечерен час между 20:00 ч. и 5:00 ч.

От МВнР припомнят, че при пристигане от рисков регион в Германия, какъвто е и България, се изисква онлайн регистрация преди пътуването на интернет адрес: https://www.einreiseanmeldung.de, като местните здравни служби могат да поискат от пристигналите лица да представят негативен тест за коронавирус, направен не по-късно от 48 часа преди пътуването, или да направят такъв след пристигането си. Изключение от изискването за регистрация се прилага само в случаите на трансгранични пътувания с престой в под 24 часа.

Действащият режим за пристигащите от рискови региони е задължителна 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната най-рано на петия ден след влизане в страната и отрицателен резултат от PCR тест.

От 11 декември 2020 г. задължителната карантина в провинция Северен Рейн-Вестфалия за пристигащите от рискови региони отпадна.

Властите съветват българските граждани, планиращи пътуване в Германия, да следят актуалните указания за възможностите за пътуване и безопасност в отделните федерални провинции.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат със задграничните представителства на България в Германия – посолството ни в Берлин и генералните консулства във Франкфурт и в Мюнхен.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още