Драконовски мерки за сигурност в европейския футбол

Най-четени

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на...

10 години ЦСКА почака, за да се класира отново за груповата фаза на Лига Европа. Стори го в годината, в която COVID-19 промени реалността ни, промени футбола и начина, по който най-великата игра свързва хората.

В група с ЧФР Клуж, „Рома“ и Йънг Бойс“, „червените“ гостуват в Румъния, която въведе карантина за много държави, в силно засегнатата от вируса Италия, и в Швейцария.

За алпийската страна „армейците“ заминаха на 04.11 – деня, в който бяха отчетени над 10 000 случая на коронавирус. Противоепидемичните мерки, наложени от УЕФА за всички международни мачове, са безпрецедентни. И започват още от България.

Вече се превръща в навик на футболистите да слагат маски на лицата си веднага, след като слязат от автобуса на всички обществени места. А играчите се справят с нетипичната ситуация с шеги и закачки помежду си.

Пътуването е подсигурено от УЕФА, а в самолета всички – играчи, щаб, делегация и журналисти са минали задължителни тестове за коронавирус. Дори и при негативен тест, но със симптоми на настинка, някои остават в София, за да се сведе рискът до минимум.

В държавата-домакин отборите, участващи в европейските клубни турнири на УЕФА имат осигурен зелен коридор. Гостуващите отбори в европейските клубни турнири почти нямат досег с местното население. Дори багажите им се извозват навън, за да не се засичат те с другите пътници на летището.

„Понякога е доста трудно да се съобразяваме с всички правила. Всеки от нас има свои навици и лични неща, които иска да свърши. А когато сме ограничени толкова, много е сложно да свикнем бързо и да се придържаме към всички ограничения.“, коментира нападателят на българския тим Али Соу.

Единственото, което тимът на ЦСКА ще види от Берн е стадионът на „Йънг Бойс“. Но и там органиченията са налице. Заради пандемията УЕФА изготви специален протокол, описващ в детайл всички мерки срещу разпространението на коронавирус. Според него, местното законодателство на странат- домакин е с приоритет, но правилата на европейската футболна централа са не по-малко строги. Важат за всички, без изключения, съобщи bTV.

Преди влизане на стадиона преди мача абсолютно всеки журналист и всеки посетител попълва декларация, че няма никакви симптоми. Че фенове по трибуните няма, вече е ясно. Но освен това – съоръжението е разграфено на зони, до повечето от които достъпът без отрицателен тест за коронавирус е забранен.

Всички представители на медиите също се съобразяват със специални правила, а за репортерите – маските могат да бъдат свалени само и единствено пред камера.

Саймън Келър е част от клубната телевизия на Йънг Бойс. Споделя ни, че ситуацията в Швейцария става все по-притеснителна, а здравната система и там е пред колапс. Разказва ни и как неговата работа се е променила.

„Откакто вълната от коронавирус ни удари, аз лично почти не съм разговарял с футболистите. Имаме много кратки времеви прозорци, в които можем да проведем бързо интервю, но след това те веднага се прибират. Много по-трудна е истинската комуникация между нас като телевизионен екип на „Йънг Бойс“ и отбора и щаба.“, коментира Саймън Келър.

Ако залата за пресконференции е по-малка, не се допускат повече от 5-ма телевизионни оператори.

Остави коментар

Напипшете Вашият коментар
Моля въведете Вашето име тук

Последни новини

ЦИК каза колко партии и коалиции ще се явят на изборите на 9 юни

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП...

Цветница е! Честит празник!

Цветница се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или (в западните църкви)...

Д-р Аспарух Илиев съветва: Който кашля повече от седмица, да се изследва за коклюш

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична...

Днес празнуваме Лазаровден!

В миналото на днешния празник момците от селото са искали ръката на своята избраница   Днешния ден християните посвещават на Лазар, когото Исус възкресява. Лазаровден се празнува...

Кунчев каза ще обявят ли извънредна епидемична обстановка заради коклюш

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо,  съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

Вижте още